preloader

Новият CAT J зъб е MaxDRP Plus

Новият CAT J зъб е MaxDRP Plus
Новини

Новият CAT J зъб е MaxDRP Plus

„САНРОК“ и лидерът в производството на зъбни системи ESCO, представят най-новата разработка при зъбна CAT J система – MaxDRP Plus.
Изправени пред предизвикателството да увеличат работния ресурс и намалят престоя на машините при смяна на консуматива, инженерите от ESCO проектират зъба MaxDRP Plus, който се явява подобрено продължение на най-популярната система зъби CAT J. Видимите ползи са в иновативната усилена зегерка и клин, който се поставя безопасно, без използване на чук. Предвидено e да бъдат използвани многократно, без риск от падане и изгубване на зъба. Постигнат е максимален баланс в сплавта между твърдост и издръжливост, за ограничаване риска от счупване и по-дълъг живот.
Разрботката е тествана за първи път в Германия, в кариера на SSR Gebrüder Rothammer Mineralgestein GmbH с твърди гранитни скали, където е отчетен 40 % по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с конвенционалните зъби.
В България, първите MaxDRP Plus зъби са поставени експериментално от „САНРОК“ на багер CAT 345 и са работили успешно при изкопните работи на магистрала „Струма“.